Морозиво: види морозива та корисні властивості

Морозиво – це збита, заморожена та насичена повітрям суміш молочних продуктів, вершків або фруктово-ягідних продуктів із цукром, стабілізаторами, смаковими та ароматичними добавками при необхідності.

Види морозива

Залежно від ступеня жирності морозиво може бути:

  • Молочне – містить до 6% жирності та до 16% цукру;
  • Вершкове – містить до 10% жирності та до 15% цукру;
  • Пломбір – містить до 15% жирності та до 20% цукру;
  • Плодово-ягідне – не містить молочних жирів, але містить до 30% цукру.

Більшість людей вживають морозиво тому, що це смачно і втамовує спрагу. А ви коли-небудь замислювалися і про користь і шкоду морозива? Якщо так, то спробуємо пролити світло коротко на властивості цього смачного десерту.

Корисні властивості морозива

Завдяки тим продуктам, з яких виготовляється морозиво, у ньому є вітаміни А, В1, В2, Е, Д, Р, мінеральні речовини, такі як натрій, калій, кальцій, магній, фосфор, молочний цукор – лактоза. Вони не тільки сприяють виробленню енергії, а й захищають організм від безсоння та стресів. Головне, зупинити свій вибір на «правильному» морозиві, яке виготовлене з натуральних інгредієнтів, без додавання хімічних барвників та консервантів. У морозиві міститься легкозасвоюваний білок, тому, з’ївши одну порцію холодного десерту з печивом, можна бути ситим. Для його однорідності та в’язкості додаються стабілізатори, які виробляються на основі морських водоростей, а це означає, що він збагачується природним йодом.

Також, на думку лікарів, якщо ви щодня вживатимете невеликими порціями морозиво, ви поступово загартуйте своє горло.

Головне вибрати морозиво, яке дійсно принесе користь вашому здоров’ю та насолоду вам. Безумовно на сьогоднішній день найкращий варіант це морозиво з італійської сировини, як правило, сухої готової суміші або бази для приготування за рецептами. Вon appetit!