Що таке сорбет (sorbetto)
Сорбет – це заморожений десерт, основними інгредієнтами якого є натуральні фруктові основи з цукровим сиропом.
Як використовувати сорбет
Сорбетто класично використовується у двох випадках:
- Перше – це як заморожений десерт і фруктове морозиво gelato, що охолоджує та дарує свіжість;
- Друге – як продукт, що завершує прийом їжі в ресторанах або між різними стравами для звільнення смакових рецепторів від смаків попередньої страви та насолодою наступним смаком, а також освіження, заповнення паузи та здорового апетиту перед вживанням наступної страви.
Але в будь-якому разі цим замороженим кисло-солодким десертом можна лише насолоджуватися.
Види сорбету
У готовому вигляді продукт може мати дві форми:
- у формі кульки, якщо приготовлений на фризері для gelato – твердого морозива ручної роботи джелатьєре;
- у формі десертної замороженої маси в піалі, якщо готується на апаратах для граніто, слашей, сорбетто та інших холодних десертів, які називаються гранітори.
Особливістю та головною відмінністю від класичного морозива джелато є легкість і свіжість смаку з фруктовими нотками того чи іншого фрукта, на основі якого він виробляється. Найпоширеніші та найпопулярніші сорбетто – це Sorbetto Limone (лимонний сорбет), Sorbetto Mela Verde (сорбето зі смаком зеленого яблука). Насолоджуйтесь правильними холодними десертами.